18. 01. 2022.
Denveru nedovoljna maestralna partija Јokića protiv Dalasa (VIDEO)

Denveru nedovoljna maestralna partija Јokića protiv Dalasa (VIDEO)

Denveru nedovoljna maestralna partija Јokića protiv Dalasa (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić nastavio je da dominira u NBA ligi, ali ponovo nije imao očekivanu pomoć saigrača i Denver je izgubio. Nagetsi su poraženi na gostovanju kod Dalasa rezultatom 103:89, uprkos tome što je Јokić ponovo bio na MVP nivou.

Nikola je na parketu proveo skoro 35 minuta i za to vreme postigao 26 poena (11/18 iz igre, 1/4 trojke), uz 16 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Međutim, ako se izuzme srpski igrač, Denver je odigrao veoma lošu utakmicu, čemu svjedoči i podatak da nije ubacio ni 90 poena.

Dalas je konstantno bio u prednosti, gosti su se nekoliko puta vraćali, ali kada god bi se približili, Meveriksi su lagano odbijali te nalete i ponovo dolazili do dvocifrenog vođstva.

Јokić nije imao apsolutno nikakvu pomoć u napadu (samo tri zabilježene asistencije), a osim njega, dvocifreni učinak imali su samo Eron Gordon sa 15, odnosno Vil Barton sa 12 poena.

Na drugoj strani je situacija bila mnogo bolja – oporavljeni Luka Dončić je odmah uhvatio zalet i meč završio sa 21 poenom (7/18 iz igre, 1/6 za tri), osam uhvaćenih lopti i 15 uspješnih dodavanja, javlja RTS.

Najbolje su ga pratili Bulok i Pauel sa po 15 poena, Branson je dodao 13, dok su Fini-Smit i Kleber postigli po 10.

Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu u ekipi Džejsona Kida.

Nakon ovog poraza ekipa iz Kolorada ostala je sedma na Zapadu sa skorom 18-17, dok je Dalas dve pozicije iznad sa 19 trijumfa i 17 neuspjeha.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender