09. 08. 2022.

Patrijarh Porfirije: Poruka djeci da slušaju roditelje, roditeljima da se međusobno vole

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas djeci u Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu, gdje je podijelio 1.000 paketića, da se mole Bogu i slušaju roditelje, a roditeljima da se slažu i vole, jer će tada njihova djeca biti srećna.

“Ovi darovi su znak da vas volimo, mislimo na vas, molimo se za vas, jer svi smo jedna porodice i svoji”, rekao je patrijarh Porfirije, koji je paketiće podijelio djeci bez roditeljskog staranja i mališanima iz porodica sa više djece.

Čestitavši najradosniji hrišćanski praznik Božić, uz pozdrav Hristos se rodi, patrijarh je poručio djeci da slušaju svoje roditelje, da im pomažu i pokažu ljubav.

“Kad god naiđete na nešto što vam izazove suzu, tugu, pomolite se Bogu istinski i Bog će odgovoriti na vaše molitve”, rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da je porodica svetinja, koju na okupu drže djeca i ljubav, te poručio roditeljima da, prije svega, daju djeci ljubav, ali i između sebe.

“Kada se mama i tata vole, tada su deca najsrećnija. Da se mame i tate mole, da se i vi molite za mame i tate da se slažu, da imaju između sebe ljubav i tada ćete i vi biti srećni. Ja vas sve volim i grlim molitvom i ljubavi Božića i Hrista i pozivam da dolazite u hram i crkvu, a i mi ćemo u vaše domove”, rekao je srpski patrijarh, prenosi Srna.

Patrijarh je podsjetio da su se rođenju Hrista obradovali svi, čitava priroda i sve životinje, te naglasio da je Bog uvijek sa onim ko mu se obrati čistog srca.

“Zato ove dane pred Božić, ja vas molim da, kao što se molite za sebe, braću, sestre, roditelje, da se molite i za nas sveštenike, za mene, za čitav svet, a mi ćemo se moliti za vas”, rekao je srpski patrijarh.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslaviće u petak, 7. januara, Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender