17. 08. 2022.

Rajilić: Republika Srpska je zaštita srpskog naroda

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da je Republika Srpska zaštita srpskog i svih naroda koji sa njim žive i treba da traje vječno.

“Republika Srpska je spas za srpski narod. Treba svi u miru da radimo dalje na njenom razvoju i napretku”, rekla je Rajilićeva Srni, povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Ona je navela da je srpski narod srećan što postoji Republika Srpska, zbog čega treba raditi na tome da ona traje vječno.

“Sve što smo preživjeli u proteklih 30 godina treba da prenesemo na mlade i da oni rade na njenom razvoju i napretku”, poručila je Rajilićeva.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara, jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni status, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender