10. 08. 2022.

Raketa maloljetniku otkinula dva prsta

Na Odjeljenje hirurgije Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju, 31. decembra dovezen je maloljetnik s povredom lijeve šake koju je zadobio upotrebom pirotehnike, saopštili su iz policije.

“Izvršenim uviđajem i obavljrnim  informativnim razgovorom utvrđeno je da je maloljetno lice  zajedno sa članom porodice ispaljivalo pirotehnička sredstva tzv. “Rakete” da bi u jednom momentu u rukama maloljetnik držao rakete koje su mu eksplodirale, prilikom čega je isti zabodio teške tjelesne povrede (amputirani četvrti i peti prst dok je na trećem prstu nastupila fraktura-lom istog)”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj, javlja portal Nezavisnih novina.

U saopštenju se navodi da je povrijeđeni maloljetnik nakon ukazane ljekarske pomoći pušten kući.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Policijska uprava  Doboj apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

Igre sa petardama su opasne  i svako ko želi da na taj način podijeli “veselje”, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender