18. 08. 2022.

“Analize u toku”: Moguće zatvaranje aerodroma u Banjaluci, ovo je razlog

Uprava javnog preduzeća “Aerodromi Banjaluka” planira u skorijem periodu rekonstrukciju piste, zbog čega će najvjerovatnije privremeno biti zatvoren jedini međunarodni aerodrom u Srpskoj, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, zatvaranje aerodroma planirano je već od 15. januara.

Međutim, direktor Milan Račić nije želio da razgovara o detaljima ovog plana.

– Ne mogu vam sada ništa reći. Možda ćemo da zatvorimo, a možda i nećemo. Možda neće biti 15. januara, možda bude poslije 20. januara. Određene analize su još u toku. Kad bude zvanično, obavijestićemo javnost – kaže Račić.

Na pitanje da li su avio-kompanije koje lete sa Aeordroma obavještene o mogućem prekidu saobraćaja, Račić kaže da su razgovarali o tome.

Račić je jedino mogao da kaže da je ovo javno preduzeće prošle godine od Vlade RS dobilo 907.000 konvertibilnih maraka za sanaciju piste.

– Aplicirali smo za još neka sredstva kod Vlade i nadamo se da ćemo ih dobiti – dodao je Račić, koji kaže da nije raspisan javni poziv za izvođenje radova na pisti.

Sa banjalučkog aerodroma moguće je letjeti u više gradova zapadne Evrope sa niskobudžetnim kompanijama “Rjaner” i “Vizer”, te sa beogradskom avio-kompanijom “Er Serbia”. (srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender