18. 08. 2022.

Kovačević: Sankcije neće pokolebati ni Dodika, ni narod Srpske

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za unutrašnju politiku Radovan Kovačević istakao je da bilo kakve sankcije ili mjere te vrste neće ni na koji način pokolebati Milorada Dodika ni kompletno političko rukovodstvo Republike Srpske, kao ni narod i građane Republike Srpske da se bore za ona prava koja im je važeći Ustav BiH zagarantovao.

To je nešto što može da bude potpuno jasno i u to potpuno mogu da vjeruju svi koji su se odlučili na ovakve poteze – rekao je Kovačević.

On je za Radio Slobodna Evropa izjavio da ovo nije potez koji može da doprinese rješavanju političke krize u BiH.

– Ukoliko bismo bili krajnje iskreni, onda možemo da kažemo da oni koji su omogućili i koji su radili sve da BiH bude ovakva i bude potpuno nesređena, koji su sve vrijeme rušili ustavni poredak koji su inače oni izgradili i napravili u Dejtonu, oni sada povlače ovakve poteze ne bi li na neki način zaštitili sve što su u međuvremenu razgradili – ocijenio je Kovačević.

On je ukazao da sankcije definitivno neće riješiti probleme, te da probleme u BiH može riješiti samo politički dogovor nosilaca suvereniteta u BiH, a to su prvenstveno dva ravnopravna entiteta i tri ravnopravna konstitutivna naroda u BiH.

– Sve dok ne dođe do dogovora tih, ključnih unutrašnjih političkih elemenata, neće doći do rješenja političke krize u BiH – poručio je Kovačević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender