10. 08. 2022.

Maltretiraju Đokovića na aerodromu, oduzet telefon

Novak Đoković nije mogao ni da zamisli šta će sve da mu se desi kada je avion u kome je bio – sletio na aerodrom u Melburnu.

To, da li će najbolji teniser svijeta igrati na Australijan openu 2022. i dalje je velika misterija, a pojavljuju se i novi detalji drame koja je počela u srijedu, pred ponoć, po lokalnom vremenu, i čiji se kraj još uvik ne nazire, skoro šest sati po sletanju Noleta u Australiju.

Podsjetimo, Novak je objavio u utorak da “stiže u Australiju jer je dobio medicinsko izuzeće” za nastup na grend slemu (mimo obavezujuće potvrde o dvostrukoj vakcinaciji protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa), ali je u srijedu nastao veliki problem.

Dokumentacija s kojom se pojavio na aerodromu nije bila dovoljna Graničnoj policiji Australije da ga pusti da prođe kontrolu, već je on pritvoren na aerdromu Tulamarin aerodromu u Melburnu.

I, ne samo da je, kako je to objelodanio njegov otac Srđan, Novak Đoković smešten u sobu koju čuvaju policajci i niko ne može da mu priđe, već su australijske vlasti otišle i korak dalje.

Đokoviću su, naime, nadležne službe na aerodromu oduzele mobilni telefon, piše britanski “Dejli ekspres”, koji ističe da se još uvijek ne nazire kraj drame na “Tulamarinu”.

Tamo su, odvojeno od Noleta, članovi njegovog tima, koji se prvi put i oglasio otkako su svi zajedno sletjeli u Australiju.

Šta se, zapravo, dešavalo po dolasku Đokovića u Melburn?

Kako je javio  australijski “Ejdž”, njihov izvor iz savezne, Vlade Australije, koji je upoznat sa čitavom situacijom, tvrdi da se postavlja znak pitanja da li je Đoković sa sobom imao adekvatnu dokumentaciju kojom bi potvrdio razloge za medicinsko izuzeće. Ovakvi dokazi su, inače, obavezni da se pokažu na granici od strane svih osoba koje nisu vakcinisane (protiv SARS-CoV-2 tipa koronaviusa).

Taj izvor “Ejdža” je potvrdio da “nije baš najjasnije da li je potvrda o tome da je Đoković imao Kovid-19 u posljednjih šest mjeseci, za šta se pretpostavlja da je razlog što je dobio pomenuto medicinsko izuzeće, uopšte dovoljna da bi mu se dozvolio ulazak na tlo Australije, po važećim saveznim propisima”. (Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender