09. 08. 2022.

MUP: Poziv da se Dan Republike Srpske proslavi u miru i dostojanstveno

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova pozivaju sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku, da Dan Republike Srpske proslavimo u miru i dostojanstveno.

– Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan u nedjelju, 09. januara 2022. godine u 12,00 časova u Banjaluci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument – navodi se u saopštenju.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih praznika, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa dana 08. i 09. januara 2022. godine od 00.00 do 24.00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedene dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz ministarstva navode da u cilju bezbjednosti učesnika povodom proslave “9. januara”, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti i to 08.01.2022. godine u periodu od 16.00 do 21.00 čas i 09.01.2022. godine u periodu od 07.00 do 15.00 časova na svim ulicama na teritoriji grada Banja Luka, izuzev ulica na magistralnom putu M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i magistralnom putu M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika, 9. januara na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender