10. 08. 2022.

Udruženi pod zastavom Srpske, najdužom u Evropi

U opštini Istočno Novo Sarajevo na Dan Republike – 9. januara biće razvijena zastava Republike Srpske i svih Srba koja je, prema zvanično dostupnim podacima, najduža zastava u Evropi, najavljeno je iz ove lokalne zajednice.

Zastava će biti razvijena u Dečanskoj ulici.

– Svi zajedno, stanovnici Istočnog Sarajeva i Republike Srpske nosićemo zastavu naše Republike onako kako smo ujedinjeni u misli da je ona naš dom i da je ne damo, nego čuvamo kao najveću svetinju. Kao što je zastava tkana nit po nit, tako su i u Republiku Srpsku ugrađeni, jedan po jedan, životi hiljada Srba, naše braće, sestara, roditelja i djece ostavljajući nam zavještanje – da je čuvamo, štitimo i sa najvećim poštovanjem nosimo u srcu, sa zastavom u ruci – saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Iz ove lokalne zajednice pozivaju građane Istočnog Sarajeva i sve one koji Republiku Srpsku nose u srcu kao najveću svetinju i tekovinu onih koji su živote dali da je stvore, da se 9. januara u 12.30 okupe u Dečanskoj ulici i da razviju zastavu povodom 30 godina postojanja Srpske, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender