15. 08. 2022.

Gradonačelnik Banjaluke usjekao Badnjak za Gradsku upravu i čestitao Božić (VIDEO)

Centralnom gradskom ulicom, kako nalažu vjera, tradicija i običaji, na konjskoj kočiji do Sabornog Hrama Hrista Spasitelja, prošla je povorka sa badnjakom.

Kako kaže gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je bio dio povorke – na ovaj način čuvamo našu tradiciju i naše običaje od zaborava.

-Srećan sam što sam sa svojim saradnicima ranom zorom usjekao badnjak, kako za Gradsku upravu, tako i za crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, koja se nalazi u mom naselju, na Petrićevcu. Ispoštovali smo sve običaje koje nalaže srpska tradicija – rano ujutru otišli smo na Manjaču, usjekli badnjak i došli do grada – kazao je Stanivuković.

Tako nalažu naši praznici – dodaje gradonačelnik – sa konjima, kočijom, poštujući naše običaje.

-Mnogo je razloga zbog kojih treba da slavimo ovih dana. Iskoristiću ovu priliku da svim pravoslavnim vjernicima čestitam Badnji dan, te sutrašnji praznik Božić. U ovoj godini radićemo mnogo, a sve to će biti vidljivo kroz naša djela. Hvala sveštenstvu Banjalučke eparhije, koje je osveštalo ovo sveto drvo koje smo unijeli u Gradsku upravu, a koje najavljuje sutrašnji dan Hristovog rođenja – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako će svake naredne godina biti očuvana tradicija unošenja badnjaka u Gradsku upravu.

 Foto: A. Čavić
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender