17. 08. 2022.

Prikupljen novac od humanog parkinga: Gradonačelnik posjetio porodicu Tubonjić

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je danas porodicu Tubonjić u mjesnoj zajednici Kola, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma.

Iskoristio je ovu priliku da im poželi srećne praznike, uručivši im i pečenicu za sutrašnji praznik – Božić, ali i da im saopšti da će novčana sredstva koja su prikupljena od humanog parkinga ovoj porodici biti uručena već naredne sedmice.

Kako je kazao gradonačelnik – sva sredstva će biti usmjerena za izgradnju kuće porodice Tubonjić, koja živi u veoma teškim uslovima, te je iskoristio priliku da zahvali svim humanim ljudima koji su pomogli da se novčana sredstva prikupe.

-Srećan sam da u ovim prazničnim danima imam priliku da posjetim naša sela i naše porodice, jer na taj način pokazujemo da smo tu za njih. Naši humani parkinzi, koje smo promovisali prošle godine, na proljeće, potpuno su u funkciji. Novčana sredstva za porodicu Tubonjić u iznosu od 4.000 KM su prikupljena i biće im na raspolaganju već naredne sedmice – kazao je gradonačelnik.

Istakao je kako se ova porodica bori na sve moguće načine – da dobiju krov nad glavom koji je potreban svakoj porodici i svakom djetetu – te je dodao da je Gradska uprava na raspolaganju porodici Tubonjić.

-Želja svih nas je da djevojica Milica dobije uslove za život kakve zaslužuje. Hvala svim sugrađanima koji su parkirali na označene humane parkinge, jer su na taj način donirali novčana sredstva za ovu porodicu. Pozivam sve da pozovu humanitarni broj 1434, te da svi zajedno budemo solidarni i u ovim prazničnim danima – kazao je Stanivuković.

Ćiro Tubonjić, Miličin otac, zahvalio se gradonačelniku na posjeti, uručenom poklonu i lijepim vijestima, te svim građanima koji su tu na raspolaganju za njegovu porodicu, koji pomažu, kako novčano, tako i kroz razne donacije, a sve kako bi bili u mogućnosti da izgrade novu kuću.

Podsjetimo, humani parkinzi predstavljaju vid podrške najugroženijim građanima, a prihod od deset parking mjesta, koja su označena za tu namjenu, Gradu ne znači mnogo u odnosu na ono što znači onima koji su egzistencijalno ugroženi.

Korisnici parkinga ga moraju platiti, te će parkiranjem na označena mjesta, svoj novac, koji bi svakako potrošili, usmjeriti ka onima kojima je to najpotrebnije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender