17. 08. 2022.

Dom zdravlja Banjaluka: Poštovati preporuke zbog pogoršane epidemiološke situacije 

Dom zdravlja u Banjaluci preporučio je građanima da zbog pogoršane epidemiološke situacije poštuju preporuke te zdravstvene ustanove i uzimaju terapiju kod kuće, ako imaju lakšu kliničku sliku, a da umjereno i veoma teška klinička slika zahtjeva pregled i liječenje kod ljekara.

Iz Doma zdravlja su saopštili da postoje brojni pacijenati koji su uradili test u akreditovanim laboratorijama i da je on bio pozitivan, uz blaže kliničke simptome.

Ukoliko imate lakšu kliničku sliku, naša preporuka je da ostanete u svojim kućama, izolujete se i uzimate simptomatsku terapiju. Treba konzumirati što više toplih napitaka, vitamine C, D-3 i cink, a za povišenu temperaturu ibuprofen ili paracetamol po preporukama za svačiju dob – istakli su iz Doma zdravlja, povodom, kako navode, drastičnog povećanja broja pregleda u svim njihovim ambulantama.

Ukoliko povišena temperatura traje duže od tri dana, iz te zdravstvene ustanove preporučuje, da građani pozovu porodičnog ljekara ili se jave u Kovid ambulantu u naselju Dolac.

U slučaju kratkoće daha, otežanog disanja ili naglog pogoršanja drugih tegoba javiti se u Kovid ambulantu, a nakon 20.00 časova u Službu hitne medicinske pomoći. Ne uzimajte antibiotike rutinski i samoinicijativno – naglasili su u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender