09. 08. 2022.

Kina: Kamion na rubu provalije, izvlačili ga tri dana (VIDEO)

Početak 2022. godine bio je vrlo dramatičan na sjeveru Kine. Na području grada Gangzija u provinciji Šansi došlo je do incidenta čije su fotografije obišle svijeet, a samo srećom izbjegnute su teške posljedice.

Vozač kamiona vodio se uputstvima uređaja za GPS navigaciju i tako je došao do uskog dijela puta. Kamion je bio preširok za prolazak, ali je vozač je svejedno nastavio. Shvatio je da ipak neće uspjeti da prođe pa je pokušao da se vrati vožnjom unazad i u jednom trenutku gotovo upao u provaliju duboku gotovo stotinu metara.

Prizori sa mjesta nesreće djeluju nestvarno, kabina i prednji dio prikolice vise sa litice, pa je pravo čudo kako je vozač, uspio da se izvuče iz kabine i pobegne na sigurno. Svemu je svjedočio motociklista koji je vozio iza kamiona, a koji je u lokalnim medijima imenovan samo kao Vu.

0650950028, kamion
0650950031, kamion, provalija, litica, Kina

 Ovaj put ima ograničenja i ne može da prođe nijedno vozilo koje je više od dva metra. Sniježilo je čitavog dana, teretnjak je nastavio vožnju i skliznuo sa puta. Pokušao da se izvuče, ali samo što nije pao sa planine i sada je saobraćaj potpuno blokiran, rekao je.

0650950054, kamion, litica

Akcija izvlačenja kamiona potrajala je čak tri dana, a u nju su bila uključena čak tri kamiona za vuču. S obzirom na složenost situacije, nije preostalo ništa drugo nego da se vozilo presiječe napola, pa da se tako u komadima izvuče sa opasnog puta. Saobraćaj se normalizova 3. januara u poslijepodnevnim časovima. (Kurir/Jutarnji)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender