18. 08. 2022.

Otkriven razlog izuzeća: Đoković bio pozitivan na koronu u decembru

Svjetski mediji objavili su kao udarnu vijest razlog zbog kog je Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće od strane organizacije “Tenis Australija”.

Kako se navodi najbolji srpski teniser bio je zaražen koronavirusom 16. decembra 2021. godine, prije oko samo 20 dana, stoji u dokumentima koji su priložili njegovi advokati u sudu, a na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Smatra se da bi to moglo da promijeni tok i pomogne najboljem srpskom teniseru da pobijedi na Sudu, prenosi BBC.

-Datum prvog pozitivnog PCR kovid testa bio je 16. Decembar- kažu advokati Novaka Đokovića.

Podsjetimo, Novak je ušao u Australiju na osnovu medicinskog izuzeća koje su mu dodijelila dva nezavisna medicinska tela, a koja su mu dopustila da se nadmeće na Australijan openu.

Prema, kako se tada mislilo, važećim pravilima, bilo je dovoljno da je osoba preležala kovid nakon 31. jula 2021. godine ili da je u tom momentu imala zarazu koronavirusom.

Međutim, kasnije je otkriveno da su organizatori prvog Grend slema napravili veliku grešku, odnosno da nisu informisali tenisere o promjenama koje je uvela Federalna vlada u novembru, a koja je tada “povukla” ove članove iz svog pravilnika.

Dodatni problem pravi činjenica da i dan danas na sajtu Vlade Viktorije stoji da teniseri mogu da dobiju medicinsko izuzeće ukoliko su preležali kovid u posljednjih šest mjeseci ili ga imaju u trenutku kada su željeli da prime vakcinu protiv kovida, javlja Srpska Info.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender