17. 08. 2022.

Položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske

Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci je počelo obilježavanje 9. januara Dana Republike.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić položio je vijenac na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci, a prethodno su vijence položili predsjendik Republike Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i ministri u Vladi Srpske, srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, delegacije Vijeća Naroda Republike Srpske i Saveza opština i gradova.

Na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija vijence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja žena žrtava rata, te drugih organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Povodom Dana Republike u Banjaluci će danas biti upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečana akademija koja će biti održana u Sportskoj dvorani “Borik”.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti imenovana kao Republika Srpska, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender