18. 08. 2022.

Vatromet i bakljada u Prijedoru, Čajniču, Bijeljini, Gacku…

Brojni građani Prijedora su zapaljenim bakljama i vatrometom simbolično obilježili 30 godina postojanja Republike Srpske.

Prijedor (Foto: RTRS)

Građani Prijedora okupili su se kod spomen krsta posvećenog borcima odbrambeno otadžbinskog rata koji su ugradili živote u temelje Srpske.

Prijedor - Foto: RTRS

Spektakularan vatromet, praćen bakljadom, obasjao je večeras bijeljinsko naselje Bogdanovića plac u čast 30. rođendana Republike Srpske.

Ovo je tradicija koju uoči 9. januara tradicionalno njeguje omladina ovog naselja, koja sebe naziva “Družina sa Bogdanović placa”.Poznati su po humanitarnim aktivnostima na području grada i po, kako su istakli, izraženoj ljubavi prema naselju u kojem su odrasli, njegovanju srpske tradicije i očuvanju heroja njihovog doba koji su načinili velike korake za srpski narod, ali i čovječanstvo.

“Družina Bogdanović placa” još jednom šalje jasnu poruku o slozi i jedinstvu ovog naselja i cijele Bijeljine, rekli su omladinci Srni.

Navijači Crvene zvezde “Delije” bakljadom i vatrometom obilježili su 30. rođendan Republike Srpske.

Navijači su se okupili na platou ispred hotela “Orijent” podno planine Cicelj i u Čajniču.

Grupa mladića je razvila transparent u Gacku…

Proslava Dana Republike Srpske počela je večeras i u Gacku.

Grupa mladića je razvila transparent u boji zastave Republike Srpske sa porukom “Za tebe se život daje, nek ti ime vječno traje”.

Opština Gacko proglasila je i 10. januar neradnim danom zbog ovog praznika.

(agencije, RTRS, Alo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender