18. 08. 2022.

Zvaničnici Srpske i Srbije položili vijence na spomenik borcima NOR-a

Povodom proslave 30 godina postojanja Republike Srpske najviši zvaničnici Republike Srpske i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić položili su vijence na Trgu poginulih boraca NOR-a u Banjaluci.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih polsova Republike Srpske Dragan Lukač.

Vijence su položili i delegacije Vijeća naroda Republike Srpske, Saveza opština i gradova, Trećeg pješadijskog puka i organizacija proisteklih iz proteklog rata.

Povodom Dana Republike u Banjaluci će danas biti upriličena dođela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečana akademija koja će biti održana u Sportskoj dvorani “Borik”.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti imenovana kao Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz Jugoslavije te kao reakciju na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je stvaranje današnje Republike Srpske prije bilo kakvih međunacionalnih sukoba i prije početka građanskog rata u BiH, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender