09. 08. 2022.

Autor otkrio tajnu: Evo kako nastaju pitanja u Slagalici

Ivan Andonov otkriva šta se dešava iza kulisa popularnog TV kviza.

Pitanja za jedan od najpopularniji TV kvizova ikada kod nas – Slagalicu – sastavlju tri čovjeka. Jedan od njih, Ivan Andonov je u nedavnom intervjuu otkrio kako se zapravo prave pitanja u Slagalici. Ono što je možda najinteresantnije a što mnogi nisu znali je da je riječ u prvoj igri (slagalici) već unaprijed određena. Tačnije, uvijek od ponuđenih slova možete sastaviti barem jednu riječ od 10 slova.

“Mi određujemo riječ unaprijed. Uvijek bude bar desetka. Ranije je bilo na početku Slagalice da vičeš rendom stop. I onda ti izađu tri slova ‘dž’ i šta onda da sklopiš. E to je onda minut mrtvog programa na TV-u. Mnogi gledaoci će promijeniti kanal. E onda je uvedeno da barem bude riječ od 10 slova. Što se tiče igre Moj broj i Skočko tu već sve zavisi od kompjutera”, kaže Andonov za podkast “Agelast”

Kad njih trojica spreme pitanja onda se ona šalju uredništvu na dalju obradu. Tu onda budu minimalne ili nikakve izmjene. Andonov otkriva i kako se određuje koje težine će biti pitanja u igri Ko zna zna.

“U igri Ko zna zna, ja imam osnovnu smjernicu kad pravim epizodu – četiri laka, četiri srednja i dva teža pitanja. U Slagalici 4-5 pitanja bi trebalo da bude da 90 odsto gledalaca zna. Ona 2-3 teža pitanja se trudimo da budu zanimljiva i svježa. Ne smiješ da pitaš npr ko je najpoznatiji taj i taj jer to je potpuno relativna kategorija. I izbjegavamo pitanja po principu ko je sa kim u braku. To nikad ne znaš jer oni mogu za dva mjeseca da se razvedu”, kaže Andonov.

Podsjetimo, sredinom decembra “Slagalica” i voditeljka Kristina Radenković digli su buru na društvenim mrežama, kada je prošle nedjelje takmičar dao tačan odgovor ali ga je voditeljka ispravila jer, kako ona smatra, nije dobro akcentovao riječ. Međutim, to nije prvi put da je voditeljka ispravila takmičenje zbog akcentovanja riječi. Na društvenim mrežama isplivao je još jedan snimak, ovaj je malo stariji ali je Kristina ponovo pokazala kako smatra da treba da se akcentuje riječ.

Takmičarka je ovog puta rješavala igru Asocijacije i dala konačno rješenje “televizija”, a voditeljka je ispravila.

“Televizija je, ali priznaćemo”, rekla je Kristina koja je drugačije akcentovala riječ. Međutim, još veći hit je to što je voditeljka i sama sebe poslije ispravila za istu riječ.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender