17. 01. 2022.
Preokret?! Policija ne hapsi Novaka Đokovića, već ga čuva?!

Preokret?! Policija ne hapsi Novaka Đokovića, već ga čuva?!

Preokret?! Policija ne hapsi Novaka Đokovića, već ga čuva?!

“NOVAK Đoković je pobijedio Australiju!” je vijest koja je vrlo kratko bila tačna, jer se odmah poslije pobjede na suđenju – pripremalo njegovo privođenje. Bar su tako glasili prvi izvještaji, ali izgleda da stvari možda i nisu tako crne.

Kao što je portal “Novosti” prvi u Srbiji i javio, sve je izvjesnije da Novak Đoković uopšte nije iznova uhapšen. To tvrdi politički novinar australijskog portala “Ejdž” Pol Sakal.

– Novak Đoković nije uhapšen. Izvještaji o tome su netačni, prema našim izvorima u Vladi Australije i tenisu. Ministar imigracija još uvijek odlučuje da li da Novaku oduzme vizu (na šta ima diskreciono pravo i pored odluke suda, prim. prev.), istakao je on.

09.55 – Preokret?! Karen Svini, sudska novinarka Australijskog asošijeted presa iz Melburna (koja se “proslavila” nedavnim tvitom da će “Đoković uskoro osjetiti kako izgleda kada ga cijela država mrzi”) obavijestila je australijsku javnost o sljedećim činjenicama:

1) Policija koja je ispred zgrade uopšte nije australijska savezna policija, već ona iz države Viktorija, dakle lokalna;

2) Ona je tu zbog činjenice da se narod okuplja ispred zgrade, kako navijači Novaka Đokovića, tako i predstavnici medija, a i zbog magnitude samog događaja;

3) Ako do hapšenja uopšte dođe, to bi trebalo da uradi Granična policija Australije (ABF), a ne klasična Savezna policija (AFP), a ni jedne ni druge – trenutno nema ispred zgrade;

4) Pomenuta novinarka očekuje da se, ako do ukidanja vize dođe, o tome prvo javnost obavesti ministar za imigracije;

5) Kombi koji je stigao je, verovatno, samo doneo Đokovićeve stvari iz hotela / sa aerodroma;

Američka novinarka Ksenija Pavlović MekAter tvrdi da je Đoković uhapšen.

Ona tvrdi da je to saznala od njegovog oca Srđana.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu nakon što je sudija Entoni Keli istakao da je pratio sve smjernice i da mu zvaničnici nisu na vrijeme dostavili adekvatne informacije, te da je imao validno medicinsko izuzeće.

Međutim, advokat Ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu “prijetnje po javno zdravlje” i da se slučaj ponovo nađe na sudu.

I izgleda da se Vlada Australije upravo odlučila na tu mjeru, prema najnovijim informacijama koje dolaze iz Melburna.

Novinar Paul Šakal, koji piše za tamošnji The Age, kaže da je Đoković dobio slučaj na “poštovanju proceduralne pravde”, ali da zvaničnici ne vjeruju da on posjeduje ispravno medicinsko izuzeće.

Zbog svega toga imigracioni policajci pristupili ponovnom hapšenju Novaka Đokovića i njegovoj deportaciji iz zemlje.

U vezi sa cijelim slučajem oglasio se i Đorđe Đoković, najmlađi Novakov brat.

“Besane noći za celu familiju, prolazimo kroz jako teške momente, Novak je pokazao koliko je istrajan i koliko veruje u svoje ideale i da je veliki čovek i izborio se ne samo za sebe već za ceo svet. S druge strane imamo sistem u Australiji koji je doneo odluku u korist svim činjenicama i nije postojao razlog za nekom drugom odlukom, a sad dobijamo informacije da je očigledno ministar unutrašnjih poslova iznad suda”, rekao je Đorđe Đoković za TV Prva.

“Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Mi smo angažovani na svim društvenim mrežama i poslednja je informacija da hoće da ga zatvore. Trenutno se konsultujemo sa advokatima i PR službama. Novak je sa svojim advokatima u prostorijama gde je bilo suđenje, a on trenutno razmišlja o svojim opcijama. Ovo je bio veliki poraz za australijske vlasti i ovo teško podnose”.

“Da je došao da traži azil drugačije bi se ophodili prema njemu… Imamo javni transkript iz sudnice, oni su se prema njemu poneli kao prema kriminalcu, a ne kao prema sportisti”

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender