19. 01. 2022.
SPS: Milan Tepić je istinski narodni heroj, a ne terorista

SPS: Milan Tepić je istinski narodni heroj, a ne terorista

SPS: Milan Tepić je istinski narodni heroj, a ne terorista

Za srpski narod, Milan Tepić će uvijek biti heroj, onaj koji je dao riječ i koji je svojom žrtvom spasio brojne Srbe od sudbine Srba Sijekovca, Pakraca, Gospića, od sudbine porodice Zec. Ovo je između ostalog saošteno iz Socijalisitičke partije Srpske (SPS), povodom protestne note koju je zbog otkrivanja ploče u čast Milana Tepića u Banjaluci uputilo hrvatsko ministarstvo inostranih poslova.

Za MIP Hrvatske, Tepić je “terorista i velikosrpski agresor”, te pripadnik “zločinačke velikosrpske politike”. Reagujući na notu koja je upućena MIP BiH, iz SPS su poručili da takvo obraćanje hrvatskog ministarstva nije samo besmisleno, nego i predstavlja izuzeno lošu poruku srpskom narodu u cjelini.

“Besmisleno je da ministarstvo Hrvatske, čiji građani žive u ulicama nazvanim po vođama ustaškog pokreta i velikanima kvislinške NDH, bilo kome šalje protestne note ovakvog sadržaja i rječnika. Za srpski narod, Milan Tepić je heroj koji će se spominjati i pamtiti vječno i čije ime odavno nose ulice mnogih gradova u Srpskoj i Srbiji.

Milan Tepić nikog nije ni napao ni terorisao, nego je branio narod služeći herojski i oficirski narodu i armiji kojoj se zakleo na vjernost. Za Austrougarsku je normalno da su Gavrila Principa zvali teroristom, kao što je za Otomansko carstvo vojvoda Stevan Sinđelić vjerovatno bio terorista. Za sve okupatore koji su prošli Balkanom, srpski narod je uvijek bio pobunjenički, banditski i teroristički jer se borio za opstanak i slobodu i to je slobodarska tradicija kojom se ponosimo i koju čuvamo.

SPS u Banjaluci već ima inicijativu i planira razgovore sa nadležnima o mogućnosti postavljanja spomen-ploče za Stojadina Cola Mirkovića, vojnika koji je zajedno sa majorom Tepićem dao život da spriječi da oružje JNA dođe u ruke zločinačkih paravojnih formacija. Za srpski narod, ma gdje živio, Tepić i Mirković su junaci kojima će se ime i junaštvo uvijek spominjati i to je tema kojoj apsolutno nema mjesta u diplomatskim odnosima BiH i Hrvatske”, poručuju iz SPS-a.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender