28. 01. 2022.
SZO: Još 3 teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

SZO: Još 3 teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

SZO: Još 3 teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

Specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri mjeseca, “ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku”.


U intervjuu za Skaj Njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

“Još uvijek nismo stigli do te tačke i prije nego što stignemo biće još poteškoća”, rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.

“Biće teško najmanje još tokom naredna tri mjeseca”, rekao je Nabaro i podsjetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama – dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri mjeseca.

“Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvidjeti njegovo ponašanje u budućnosti. Živjeti sa kovidom-19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima”, predočio je Nabaro.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender