17. 01. 2022.
Đoković trenira, čeka potez vlasti i žrijeb za AO

Đoković trenira, čeka potez vlasti i žrijeb za AO

Đoković trenira, čeka potez vlasti i žrijeb za AO

Novak Đoković trenira u “Rod Lejver areni” i priprema se za početak učešća na Australijan openu. Novak čeka žrijeb za prvi Grend slem sezone, ali i odluku vlasti o njegovoj deportaciji.

U Australiji traju spekulacije na reakciju vlade na odluku suda.

 – Traju spekulacije da li će vlada reagovati na odluku suda i da to može biti u narednim danima, što može biti pritisak na Novaka i na njegove partije. Јutros je vodeći pravni ekspert za imigraciono pravo Džastin Hil rekao je da je odluka suda bila jedina ispravna odluka i da je ovo sramota za Austriliju, te da je sudija Keli osvetlao obraz te zemlje i naroda – rekao je Saša Јanković, novinar RTS-a.

– Novak nastavlja da trenira u Rod Lejver areni. Ono što je zanimljivo je da je sudija Keli u završnoj riječi nakon presude, izričito rekao da mora biti obaviješten o narednim potezima vlade. Ukoliko dođe do novih poteza, ekspresno bi bilo zakazano novo suđenje – dodaje Јanković.

Povodom “slučaja Đoković”, zvaničnim saopštenjem se oglasio i ATP, podržavši sudsku presudu kojom je poništena odluka Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića.

Žrijeb za Australijan open biće održan u četvrak, 13. januara oko devet časova po srpskom vremenu.

Đoković će u Melburnu pokušati da odbrani titulu i tako osvoji deseti Australijan open i rekordni 21. trofej na Grend slem šampionatima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender