26. 01. 2022.
Dopisivali se 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

Dopisivali se 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

Dopisivali se 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

Kirat Asi, 42-godišnjakinja iz Londona počela se dopisivati s jednim muškarcem davne 2009. godine.

Sve je počelo tako što je na Facebooku dobila poruku od bivšeg momka svoje sestrične koji je tražio savjet kako da obnovi vezu s njom. Postali su sve bliži, dopisivali su se pet mjeseci, a onda je on umro.

Sestrična Simran Bogal dala joj je tada e-mail adresu njegovog navodnog brata Bobija da mu izrazi saučešće.

Kasnije su razmijenili i profile na društvenim mrežama. Bobi je bio ljekar koji živi u Australiji, a on i Asi brzo su se zaljubili jedno u drugo. Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrsnulo, s Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je imao srčani udar i da je završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljnije ispitivala o njegovom životu i razlozima zbog kojih se nikako ne mogu naći, on bi počeo prijetiti samoubistvom.

Godine su prolazile i koliko god je Kirat odgovarala njegova pažnja i razgovori, odlučila je da angažuje privatnog detektiva kako bi otkrila nešto više o njemu.

Istraga je trajala mjesecima, bilo je uključeno mnoštvo svjedoka, čak i muškarac kojem su ukradene fotografije i cijeli identitet. Bobi zaista postoji, ali nije on bio iza tastature i dopisivao se godinama s Kirat, već je to bila jedna osoba iz njene blizine… Detektivi su je šokirali kada su otkrili da je sve ovo radila njena sestrična, prenosi Večernji.

“Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru… Uništila mi je život i uzela u nepovrat deset godina”, kaže Kirat.

Kako prenosi Daily Mail, ovo je jedan od najsloženijih i najdugotrajnijih catfishing slučajeva, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender