19. 01. 2022.
SPS: Poskupljenja struje – rezultat dugogodišnje bahatosti i neznanja

SPS: Poskupljenja struje – rezultat dugogodišnje bahatosti i neznanja

SPS: Poskupljenja struje – rezultat dugogodišnje bahatosti i neznanja

Poskupljenja električne energije za privrednike su rezultat dugogodišnje bahatosti i neznanja, a račun će na kraju biti naplaćen od građana Republike Srpske, navodi se u saopštenju SPS.

brazloženja za poskupljenje od strane premijera i Vlade vrijeđaju zdrav razum i pokazuju da vlast u Republici Srpskoj nema dodir sa stvarnošću u kojoj žive građani, a svjesno gušenje privrede Srpske više se ne može posmatrati samo kao neznanje i nekompetentnost, jer ovakav udar na privredu i na građane mogao bi da zada samo neko ko ne želi dobro ni Srpskoj ni građanima Srpske, kažu u SPS.

– Vlada i ERS bi malo da se igraju tržista, a malo dogovorne ekonomije. Ipak, zbog činjenice da smo ušli u izbornu godinu, protivno Zakonu o električnoj energiji koji su sami predložili i koji je usvojila skupstinska vecina, a koji SPS nije podržao, Vlada se opredjelila za dogovornu ekonomiju. Ako su Vlada i ERS odlučili da se odreknu tržišnih principa, onda nema nikakvog razloga za poskupljenje – navode u saopštenju.

SPS o poskupljenju struje "Sinergija bahatosti i neznanja"

Kako kažu, ERS je izvozno orjentisana kompanija koja oko trećinu proizvedene struje izvozi na tržište na kome može da ostvari profit koji je oko 20 puta veći u odnosu na 2019. godinu, a u odnosu na 2020. i oko nevjerovatnih 30 puta.

– Ne 20 odsto ili 30 odsto, već 20 ili 30 puta! I pored toga Vlada i Uprava ERS donose odluku o poskupljenju struje za privredu. Ovo može samo da znači dvije stvari. Ili se radi o gubitku osjećaja kako živi prosjecan građanin u Srpskoj, da ne pominjemo penzionere ili druge kategorije koje žive na ivici egzistencije, ili se radi o nekompetentnim kadrovima koje je vlast smjestila u upravu Elektoprivrede misleći da tim sistemom moze rukovoditi “bilo ko”. Po svoj prilici ovdje se radi o sinergiji obje pomenute stvari, odnosno sinergiji bahatosti i neznanja. Radi se o odnosu na kakav smo navikli od ove vlade i uprave Elektroprivrede. Vrijeđaju inteligenciju izjave premijera kako je porasla cijena struje samo za privredu, a nije za domaćinstva – navode u SPS

Pitaju premijera i upravu ERS, ko će da plati poskupljenje proizvoda koje naša privreda stvara?

– Naravno, ponovo će da plati narod i ponovo su premijer i bahati direktori u Elektroprivredi zavukli ruku u džepove naroda. Ovaj put su to uradili suptilnije, preko poskupljenja struje za privredu, potcjenjujuci narod, što je jos jedna demonstracija bahatosti – poručili su iz SPS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender