26. 01. 2022.
Usvojen zakon: Mladima u Srbiji, od 16 do 29 godina, po sto evra

Usvojen zakon: Mladima u Srbiji, od 16 do 29 godina, po sto evra

Usvojen zakon: Mladima u Srbiji, od 16 do 29 godina, po sto evra

Poslanici Skupštine Srbije potvrdili su Prijedlog zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posljedica pandemije bolesti COVID–19, izazvane virusom SARS–COV–2.

Prijave za pomoć podnosiće se elektronski, putem portala Uprave za trezor od 15. do 30. januara.

Mali predstavio zakon o podršci mladima u Skupštini Srbije

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas poslanicima u Skupštini Srbije prijedlog zakona čijim će usvajanjem biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrijednosti.

Riječ je o Prijedlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Prijava mladih za 100 evra

– Ono što je posebno važno, u ovom zakonu definišu se i kriterijumi i rokovi za isplatu ove pomoći. Prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara. Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona – rekao je Mali.

Na ovu pomoć ima pravo nešto više od milion mladih, a da bi svi oni i dobili novu podršku države moraju i da joj dostave ključna četiri podataka.

– Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno unijeti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gdje je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gdje ćemo mi otvoriti namjenski račun – saopštilo je Ministarstvo finansija, prenose Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender