29. 01. 2022.
“Da nisu našli 2.000 maraka, ubili bi nas”: Potraga za razbojnicima koji su pretukli i opljačkali Ristiće kod Doboja

“Da nisu našli 2.000 maraka, ubili bi nas”: Potraga za razbojnicima koji su pretukli i opljačkali Ristiće kod Doboja

“Da nisu našli 2.000 maraka, ubili bi nas”: Potraga za razbojnicima koji su pretukli i opljačkali Ristiće kod Doboja

Bračni par Milica (63) i Zoran Ristić (62) iz Striježevice kod Doboja ovogodišnji Božić nikada neće zaboraviti, jer su ga okrvavljenih glava dočekali u bolnici nakon što su ih maskirani razbojnici pretukli i opljačkali u njihovoj kući.

Ristiće su, na Badnje veče, oko 20 časova napala tri razbojnika. Brutalno su ih tukli, vezali i oteli im 2.000 KM, što je sva ušteđevina koju su imali. Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobjegli i PU Doboj danima radi na njihovom identifikovanju i pronalasku.

Vidno uznemirena Milica Ristić, za “Novosti”, priča da su razbojnici prvo ispred kuće napali njenog supruga Zorana. Onda su ušli u kuću i okomili se na nju.

– Zoran je izašao da nahrani pse. Maskirani čovjek udario ga je kocem po leđima i ruci.

Pao je u blato i ovaj ga je okrenuo potrbuške i nastavio da ga udara po glavi i tijelu – priča Milica.

Ona kaže da je u kući čula muževljev krik. Misleći da se Zoran okliznuo i pao, krenula je ka vratima, gdje ju je dočekao muškarac u fantomki.

 Udario me je štosom u glavu. Pala sam, udarila o štok i izbijen mi je zub. Udarao me je po tijelu, glavi i vikao: “Gdje su pare, daj pare”. Prijetio je da će me zaklati, udaviti… Od udaraca, na trenutke sam gubila svijest – opisuje Milica kroz kakvu je golgotu prošla.

Pojašnjava da je u jednom trenutku osjetila kako je, za ruke, vuče po podu. Potom joj je kanapom vezao ruke i noge.

– U usta mi je stavio krpe. Nisam mogla da dišem…

Milica kaže da se zbog nestanka struje u kući ništa nije vidjelo, a razbojnici su po ulasku ugasili svijeću.

– Na minut je došla struja i svjetlo se upalilo. Tada sam videla jednog muškarca koji je imao crnu jaknu, kapuljaču i fantomku – kaže Milica.

U prvi mah je mislila da se radi o jednom napadaču, da bi ubrzo čula glas drugog, koji je preturao po kući. Tražeći novac, sve je, kaže, razbacao. Posteljinu, lonce, odjeću, torbu, novčanike…

– Čula sam kada je iz sobe doviknuo: “Plijen je gotov”, da bi ovaj uzvratio: “Vrijeme je isteklo”. Ne znam šta im to znači, ali sam uvjerena da bi nas ubili da nisu našli novac – priča Milica.

Ona kaže da ju je na izlasku iz kuće jedan razbojnik zaprijetio da će “doći ponovo, ukoliko neko sazna za ovo”.

– Kada su otišli, pokušavala sam da se odvežem. U tom se neko pojavio na vratima. Bio je to muž Zoran. Krv je šikljala s njega, kao da je svinja zaklana. Zvali smo rođake, koji su sve prijavili i Hitna je došla po nas. Božić smo dočekali u bolnici – kaže uznemirena Milica Ristić.

Pojašnjava da su suprug i ona 1992. izbjegli iz Maglaja, ali da nikada u životu ništa slično nisu doživjeli.

SELO UZNEMIRENO

Obrad Simić, predsjednik Mesne zajednice Striježevice, kaže da je narod uznemiren, jer se napad dogodio tokom praznika, a postoje i određene nejasnoće.

– To je siromašna porodica i ne vidim logiku da je neko njih išao da pljačka. Ima imućnijih porodica, osamljenih kuća i to mi je u najmanju ruku čudno. Najmanje se plašimo pljačke. Ono što nas brine je da to nije neki ciljani napad da se narod zastraši. Ako je to, efekat su postigli – kaže Simić za Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender