24. 01. 2022.

Etno spektakl za doček Pravoslavne nove godine u Banjaluci

Jedna od najpopularnijih vokalnih solistkinja i interpretatorki duhovne i etno muzike iz Crne Gore, Danica Crnogorčević održaće koncert povodom dočeka Pravoslavne nove godine u našem gradu.

U bogatom programu, prije koncerta Danice Crnogorčević, 13. januara od 21 čas u porti Hrama Hrista Spasitelja, nastupiće talentovana djevojčica Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije, ANIP „Veselin Masleša“, KUD „Pelagić“, KUD „Čajavec“, hor „Jedinstvo“, grupa „Dar“ i Muzički atelje Jelene Stanišić.

-Grad je pripremio prigodan kulturno-umjetniči program, u kojem će moći da uživaju sugrađani prije molebana. Kao i prilikom ranijih organizacija sličnih događaja i ovaj put uključili smo naše banjalučke izvođače – rekla je savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac.

Nakon programa ispred Hrama, u ponoć je previđen moleban povodom Pravoslavne nove godine, odnosno Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava da će u vremenu od 20.00 časova – 13. januara do 1.30 časova – 14. januara biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Marije Bursać, zbog aktivnosti povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine. 

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica MUP-a Republike Srpske, a biće postavljena i privremena saobraćajna signalizacija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender