17. 01. 2022.
Usijani telefoni u Turističkoj organizaciji: I Hrvati večeras na dočeku u Banjaluci

Usijani telefoni u Turističkoj organizaciji: I Hrvati večeras na dočeku u Banjaluci

Usijani telefoni u Turističkoj organizaciji: I Hrvati večeras na dočeku u Banjaluci

Telefoni u Turističkoj organizaciji Banjaluka usijali su se ovih dana od poziva turista iz Hrvatske koji planiraju da pravoslavnu Novu godinu proslave u najvećem gradu Republike Srpske.

Potvrdila je to za “Glas Srpske” stručni saradnik za odnose s javnošću u Turističkoj organizaciji Banjaluka Branka Branković, dodavši da osim Hrvata večeras u gradu na Vrbasu očekuju i veliki broj gostiju iz Slovenije i Crne Gore.

– Dogovorili su smještaj u Banjaluci i zovu da se raspitaju za novogodišnji program, te radno vrijeme ugostiteljskih objekata i da li ima organizovanog slavlja u njima – istakla je Brankovićeva.

Sve one koji Pravoslavnu novu godinu planiraju dočekati u Banjaluci očekuje etno spektakl – koncert će održati jedna od najpopularnijih vokalnih solistkinja i interpretatorki duhovne i etno muzike iz Crne Gore Danica Crnogorčević.

Prije njenog koncerta, od 21 čas, u porti Hrama Hrista Spasitelja nastupiće talentovana djevojčica Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije, ANIP „Veselin Masleša“, KUD „Pelagić“, KUD „Čajavec“, hor „Jedinstvo“, grupa „Dar“ i Muzički atelje Jelene Stanišić.

Nakon programa ispred Hrama, u ponoć je predviđen moleban povodom Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Procjene su da je u Banjaluci tokom tri večeri novogodišnjih praznika bilo oko 70.000 posjetilaca.

Brankovićeva ističe da je osim velikog broja gostiju iz regiona, mahom Slovenaca koji tradicionalno već godinama Novu godinu proslavljaju u Banjaluci, u ovom gradu boravio i veliki broj gostiju iz Turske, Mađarske i Grčke.

Istakla je da je Banjaluka od boravišne takse za 11 mjeseci lani zaradila skoro 200.000 maraka, što je 80.000 KM više u odnosu na isti period godinu ranije.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender