29. 01. 2022.
Veliki požar u fabrici hemikalija u Nju Džersiju

Veliki požar u fabrici hemikalija u Nju Džersiju

Veliki požar u fabrici hemikalija u Nju Džersiju

Požar u hemijskoj fabrici u gradiću Pasaik u saveznoj državi Nju Džersi proširio se na više zgrada i prijeti da zahvati skladišta hemikalija u tom postrojenju, saopštile su lokalne vlasti.

Gradonačelnik Pasaika Hektor Lora rekao je za lokalni portal Nortdžersi da detonacije i manje eksplozije u fabrici „Kualco Inc“ ukazuju na to da je vatra sve bliže hemikalijama.

Potvrdio je da su građani koji žive u tom kraju evakuisani, a ostalima koji žive u blizini naloženo da drže zatvorene prozore.

-Ovo je hemijski požar i to se vidi po boji koja se pojavljuje na nebu – rekla je Lora za novine, prenosi AP.

Lora je objavio da je, prema preliminarnim procjenama, oštećeno više od 45 tona gotovih hlornih kuglica, a najmanje jedan vatrogasac je povrijeđen.

Gradonačelnik Lora je izjavio da vatrogasci još uvek procjenjuju situaciju, kao i da za sada nema izvještaja o ljudskim žrtvama.

Uprava za hitne situacije grada Njujorka dala je juče saopštenje i kojem se navodi da bi stanovnici Njujorka mogli da vide požar ili osjete dim s obzirom na to da je fabrika u kojoj se proizvode hemikalije za bazene i banje, udaljena 20-ak kilometara zapadno od Menhetna, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender