18. 05. 2022.

Teniski savez Srpske: Deportacija najveći poraz koji je sport ikada doživio

Teniski savez Republike Srpske saopštio je da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije najveći poraz koji je sport ikada doživio, a da se najbolji teniser svijeta svojim držanjem i ponašanjem na terenu i izvan terena još jednom ponio kao pobjednik.

Razočarani smo odlukom australijskih vlasti da deportuju Novaka Đokovića iz zemlje i ne dozvole mu učešće na Grend slemu na kojem je ispisao istoriju. Dajemo punu podršku šampionu Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru, njegovoj porodici i timu – ističe se u saopštenju Teniskog saveza Republike Srpske.

Iz Teniskog saveza poručuju da su razočarani činjenicom da je narušeno načelo prema kojem nije dozvoljeno uplitanje politike u sport, te zabrinuti zbog poruke koja je poslata iz Australije svim sportistima svijeta.

– Sve što se u prethodnih desetak dana dešavalo u Australiji nanijelo je ogromnu štetu sportu, a nesumnjivo je najviše izgubio sam turnir, jer je ostao bez najboljeg igrača u istoriji ovog sporta – navodi se u saopštenju.

Svim svojim potezima, skromnošću, odmjerenošću, humanošću, Novak je pokazao da je veliki čovjek i sportista i jedan od rijetkih koji je uvijek reagovao na sve ljudske nevolje, čak i u Australiji, svesrdno pomagao, napominje se u saopštenju.

– Zbog toga smo još više razočarani interpretacijom australijskih vlasti koje su u obrazloženju presude navele da je Novak “prijetnja za zdravlje” i da je odluka donesena u “javnom interesu” – ističu u Teniskom savezu Republike Srpske.

Navode da je Novak uvijek bio veliki džentlmen u tenisu i sportu te najbolji ambasador Srbije i srpskog naroda u cjelini.

– Svjesni smo da on i njegova porodica prolaze teške trenutke i apsolutno saosjećamo sa njima u ovom trenutku. Duboko vjerujemo da će Novak iz svega izaći jači – zaključuje se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender