18. 05. 2022.

Milan Marić igra Lauševića: Snima se serija o kobnoj noći i robiji popularnog glumca

Na proljeće počinje snimanje serije “Pad”, nastale po knjizi “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umjetnika igraće Milan Marić.

U opciji za glavnu ulogu je bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Žarka Lauševića bio je Miloš Biković. Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, a režiju Vuletić, koji je s “Fajerflaj produkcijom” već radio “Porodicu”, koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića.

– Nova serija u produkciji Fajerflaja pod nazivom ‘Pad’ nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića ‘Godina prođe, dan nikad’. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji – rekao je Vuletić.

Mladi reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji “Porodica”, gdje je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

– Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji ‘Porodica’ već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku, piše Kurir.

Glumac Žarko Laušević prije deset godina napisao je knjigu “Godina prođe, dan nikad”, u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao prije više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspješne serijale “Tajkun”, “Močvara”, “Klan”,”Kalkanski krugovi”, “Feliks”, “Crna svadba” i “Čudne ljubavi”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender