26. 06. 2022.

Vlada Republike Srpske o vođenju Registra dijaspore

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog uredbe o uspostavljanju i vođenju Registra dijaspore, kao i Prijedlog uredbe o sprovedbenim dokumentima u Republici Srpskoj.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o visini i načinu naplate naknade za izdavanje uvjerenja o zdravstvenom stanju životinja, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Informaciju o monitoringu usklađenosti zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU u oblasti zaštite životne sredine, kao i Izvještaj o radu Savjeta za visoko obrazovanje Republike Srpske za 2021. godinu.

Vlada bi trebalo da razmatra i Programa rada sa finansijskim planom Turističke organizacije Republike Srpske, kao i Plan i program rada Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za 2022. Godinu.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u ukupnom iznosu od 2.073.811 KM, kao i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun godišnjeg boračkog dodatka za 2021. godinu, te Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun mjesečnog boračkog dodatka za 2022. godinu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender