17. 05. 2022.

Babić iz Melburna: Na ulazu niko ne provjera da li ste vakcinisani ili ne

U toku je treći dan prvog Gren slem turnira u sezoni, a Majkl Babić, novinar i fotograf srpskog porijekla, koji dugo živi u Melburnu i redovno izvještava sa Australijan opena, na svom zvaničnom Fejsbuk profilu zapazio je da se na tribine ulazi bez ikakve kontrole, da li ste vakcinisani ili ne.

Јutros na ulazima niko ne pita da li ste vakcinisani. Možeš da skeniraš kod, i kad vide da nešto čačkate na telefonu, ulazite bez problema.

Ništa bolje nisam ni očekivao, s obzirom da znam da na kapijama u kompleks rade obični radnici obezbjeđenja, a među njima je i veliki broj onih koji su nedavno stigli u Australiju. Iako jasno piše i medijski danima je obavještavana javnost da se na turnir neće moći bez potvrde o dvostrukoj vakcinaciji, očigledno da takva pravila ne važe za sve – kaže Babić.

On je i prethodna dva dana izvještavao o veoma slaboj posjeti u Melburn parku. 

Podsjećamo, najbolji igrač planete Novak Đoković, nije mogao da učestvuje na Australijan Openu, jer su ga federalne vlasti deportovale u Srbiju, odbijajući da mu izdaju vizu, a Federalni sud Australije sutra će objaviti razloge za odbacivanje žalbe Đokovića na ukidanje vize, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender