17. 05. 2022.

Završen protest ispred Vlade Crne Gore, najavljeno novo okupljanje (VIDEO)

U Podgorici je završen protestni skup na kojem je nekoliko stotina građana dalo podršku Vladi Crne Gore i premijeru Zdravku Krivokapiću, a novo okupljanje najavljeno je sutra ispred zgrade Vlade, kao i u drugim gradovima Crne Gore.

Na protesta građana, nezadovoljnih inicijativom za izglasavanje nepovjerenja Vladi, poručeno je da svi politički činioci treba što prije da se odrede u pogledu novonastale krize, a da Vlada treba da se sastavlja u okviru parlamentarne većine.

Okupljeni građani su na 15 minuta blokirali i dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog.

Poslanik Demokratske Crne Gore u crnogorskom parlamentu Momo Koprivica, koji je kao građanin prisustvovao protestu, rekao da treba sačuvati izbornu volju građana od 30. avgusta 2020. godine.

– Građani su jasno rekli da ne žele da se Demokratska partija socijalista /DPS/ pita, a manjinska vlada znači da se DPS pita – rekao je Koprivica novinarima.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je da se, nakon reformskih koraka, ruši ono što je narod izabrao na parlamentarnim izborima.

Na djelu je neviđena politička korupcija – dodao je Dobričanin.

Okupljenima se obratio Slobodan Bulajić iz nevladine organizacije “Miholjski zbor” koji je naveo da se sprema izdaja i prekrajanje izborne volje građana.

– Preostalo je da se izborna volja brani. Sada, kada su krenule promjene na bolje, kada treba krenuti u ozbiljnu reformu, po predlogu URA ruši se Vlada, a zvanično se traži manjinska koju niko častan neće podržati – dodao je Bulajić.

Koalicija “Crno na bijelo” podnijela je danas Skupštini inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Ta koalicija predlaže model manjinske vlade u kojoj, kako je rekao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

Potom je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Abazovića, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender