18. 05. 2022.

Zverev: Ne testiraju nas, bilo bi više pozitivnih

Njemački teniser Alexander Zverev govorio je na konferenciji za medije nakon plasmana u treću rundu Australian Opena o uslovima testiranja tokom prvog Grand Slama u sezoni.

On vjeruje da je vjerovatno još tenisera pozitivno na korona virus, osim Huga Ambera koji je objavio da je zaražen u srijedu, nakon poraza od Richarda Gasqueta, prenosi SportKlub.

“Dozvoljeno nam je da idemo napolje da jedemo, da radimo šta želimo, tako da mislim da je normalno da mnogo ljudi ima koronu“, rekao je Zverev i dodao:

“Mislim da je nekoliko igrača imalo koronu kada su stigli. Mislim da je nekoliko njih ima sada. Mi se ne testiramo, pa mislim da kada bismo se testirali, bilo bi nas više pozitivnih“.

Olimpijski šampion se trudi da ostane što više u sobi i hotelu.

“Ovdje sam da bih igrao turnir i razumijem da ima mnogo zaraženih u Melbourneu, cijeloj Australiji, tako da ne izlazim mnogo. Nisam išao u restoran još uvijek, nisam izlazio. Nisam bio nigdje osim u sobi i na terenu, tako da imam sopstveni balon. Jednostavno ne želim da rizikujem i želim da imam što veće šanse ovdje da napravim dobar rezultat”, objasnio je Zverev.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender