17. 05. 2022.

Obezbijeđena pomoć za prijevremeno rođene bebe

U okviru manifestacije “Ljubičasti novembar” sakupljeno je 25.795 KM od donacija za Udruženje “Naše mrvice” Banjaluka.

Saopštili su iz ovog udruženja ove podatke u januaru, dva mjeseca nakon održane donatorske večeri u kampanji “Mi za njih”.

“Pored podizanja svijesti građana o prijevrenom rođenju, cilj Udruženja ‘Naše mrvice’ je pružanje pomoći i podrška roditeljima prijevremeno rođene djece, ali i kontinuirana podrška u prikupljanju sredstava za što bolje opremanje odjeljenja na kojima borave prijeveremeno rođena djeca”, istakli su iz ovog udruženja.

Dodaju da su pored sredstava koja su prikupljena direktnim uplatama i kroz razne projekte tokom “Ljubičastog novembra”, pozivima građana u RS sa humanitarnog broja 1411 u M:tel mreži obezbijedili još 3.583 KM, što čini ukupno 29.378 KM.

Dodali su da će prikupljeni novac biti uložen u adaptiranje prostorija i otvaranje Centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i za omladinu “Moj mrvičasti kutak”, na adresi Đure Đakovića br. 12 u Banjaluci.

“Veliku zahvalnost dugujemo Kabinetu predsjednika i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, Vladi Republike Srpske i premijeru Vlade Radovanu Viškoviću, gradu Banjaluka i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske i predsjedniku Unije Saši Triviću i svim donatorima koji su prepoznali i podržavaju rad Udruženja u kontinuitetu”, poručili su iz Udruženja “Naše mrvice”.

Kako su istakli, s adaptacijom prostora počeće krajem januara izrazivši nadu da ćemo do maja, kada se obilježava Međunarodni dan roditelja prijevremene rođene djece, moći otvoriti vrata Centra za edukaciju i afirmaciju “Moj mrvičasti kutak”.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender