18. 05. 2022.

220 testiranih, 136 pozitivnih, 12 preminulih u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 220 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 136 osoba.

Radi se o 64 muškaraca i 72 žene, od kojih je sedam mlađe, 55 srednje i 74 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 45 osoba je iz Banjaluke, 31 iz Berkovića, osam iz Zvornika, po šest iz Bratunca, Laktaša i Milića, po pet iz Prnjavora i Milića, četiri iz Čelinca, po tri iz Dervente i Srpca, po dvije iz Vlasenice, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Ribnika i po jedna iz Gradiške, Kneževa, Kozarske Dubice, Osmaka, Prijedora i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke, Prijedora i Prnjavora i po jedna iz Bijeljine, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Pala, Trebinja i Vukosavlja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 103.569 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.737 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender