18. 05. 2022.

Inicijativa da se građansko vaspitanje uči u banjalučkim školama

Banja Luka planira da slijedi dobar primjer iz regiona, te da u narednom periodu razmotri ideju o pokretanju inicijative o uvođenju „građanskog vaspitanja“ u banjalučke osnovne i srednje škole, navode iz Gradske uprave.

– Banja Luka će slijediti primjer Zagreba i podnijeti sličnu inicijativu nadležnom ministarstvu, a i sam ću dati svoj lični angažman u realizaciji ove ideje. Ovo je svakako i prilika da pozovem gradonačelnika Zagreba u posjetu i da razgovaramo kako o ovoj, tako i o drugim važnim temama, jer mi simbolizujemo promjene u najvećim gradovima u našim zemljama – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Po uzoru na Zagreb, koji od ovog polugodišta pokreće pilot projekat kako bi školarcima pružio mogućnost da se edukuju o društvenoj zajednici,  demokratiji i drugim značajnim društvenim temama, a i da se kroz ovakve projekte aktivnije uključe u demokratske procese, Banja Luka je opredijeljena da sličnu priču pokrene i na svojoj teritoriji.

Gradonačelnik je rekao da ova inicijativa doprinosi dodatnom osnaživanju projekta „Ja građanin“, te podizanju svijesti građana o demokratiji i ljudskim pravima, ali i učešću građana, prije svega mladih u odlučivanju, radu Gradske uprave i svih javnih institucija, kao i o izborima za Savjete mjesnih zajednica i važnosti učešća građana u istim, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender