18. 05. 2022.

UKC Srpske: Osuđujemo medijsku manipulaciju

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske reagovao je da tekst objavljen na BN portalu, tvrdeći da su objavljene nepotpune i netačne informacije.

– Naime, sam naslov “Zbog milionske pljačke Okružno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu protiv Vlade Đajića”, je vrlo tendenciozan i netačan jer Okružno tužilaštvo utvrđuje činjenice i prikuplja dokaze u vezi sa nestankom maski upravo po prijavi generalnog direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića, a u cilju pronalaženja odgovornih lica u ovom slučaju – saopšteno je iz UKC-a.

U saopštenju se navodi da je UKC Republike Srpske 28. oktobra 2021. godine poslao saopštenje za javnost u kojem je rečeno da su mehanizmom unutrašnje kontrole utvrđene nepravilnosti u magacinu Kliničke apoteke UKC u kojem nedostaje veća količina jednokratnih hirurških zaštitnih maski.

– Takođe, saopšteno je da je generalni direktor UKC Vlado Đajić, odmah naredio vanredni popis i imenovao Komisiju za vanredni popis lijekova i potrošnog materijala u Kliničkoj apoteci, sa zadatkom da se utvrdi stvarno stanje lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Obavijestili smo tada javnost da smo preduzeli sve mjere propisane zakonom i dali predmet na postupanje nadležnom tužilaštvu, te pozvali nadležno tužilaštvo na promptnu reakciju – ističu u saopštenju UKC-a.

Navode da to saopštenje objavila i RTV BN.

– Osuđujemo ovakav vid medijske manipulicije koja ima za cilj da diskredituje prof. dr Vladu Đajića i profesionalno i lično. Đajić je prijavio ovaj slučaj nadležnim organima, a RTV BN sa objavljivanjem pompeznog naslova i insinuacijama nameće mu ulogu glavnog osumnjičenog i na taj način smišljeno pokušava da stvori negativnu sliku u javnosti o njemu – kažu iz UKC-a.

U saopštenju se dodaje da se poslovodstvo UKC na čelu sa Vladom Đajićem maksimalno trudi da organizuje rad, obezbijedi sve što je neophodno za funkcionisanje najveće zdravstvene ustanove u vanrednim okolnostima zbog pandemije virusa korona i zbrine veliki broj kovid i nekovid pacijenata, dok se, kako se navodi, RTV BN bavi manipulacijama u političke svrhe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender