18. 05. 2022.

Vrbanja: Vrtić, nova stolarija na školi, kanalizacija i putevi

Za realizaciju projekata, koji će poboljšati uslove života mještana MZ Vrbanja iz gradske kase predviđeno je ulaganje od 1,23 miliona KM.

Dio projekata privodi se kraju, a dio će biti realizovan tokom ove godine.

Jedan od najvećih jeste gradnja dječijeg vrtića, investicija vrijedna preko 640.000 KM, za koji je preostalo da se uradi još vanjsko uređenje kako bi ova predškolska ustanova uskoro bila stavljena u funkciju. Uporedo, izvode se radovi na trasi kanalizacije na koju će ovaj predškolski objekat biti priključen.

Osim vrtića, Grad je izdvojio i sredstva za obnovu stolarije na Osnovnoj školi „Stanko Rakita“ u Vrbanji tako da su đaci i nastavnici dobili bolje uslove za rad.

Kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, u ovoj MZ u Ulici Mis Adeline Irbi riješen je decenijski problem kanalizacije. Urađeno je oko pola kilometra kanalizacione mreže, a Grad je izašao u susret mještanima i sufinansiraće i dio izgradnje priključaka. Izgradnja kanlizacije u dužini od 630 metara krajem prošle godine završena je i u Carigradskoj ulici u tom naselju. Ove ulice tokom godine dobiće i novi asfalt, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender