11. 08. 2022.

Snijeg otežava saobraćaj u istočnim krajevima

Snijeg koji pada otežao je saobraćaj u istočnim krajevima Republike Srpske, posebno na putnim pravicma Vlasenica-Han Pijesak, Sarajevo-Rogatica-Višegrad, Sarajevo-Foča i Foča-Šćepan Polje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Snijega na kolovozu ima i na dionicama Kupres-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na putnom pravcu Kaonik-Kiseljak-Kobiljača vidljivost je smanjena zbog magle.

Iz AMS-a upozoravaju vozače u zapadnim i jugozapadnim krajevima na česte jake udare vjetra.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje je postavljena privremena signalizacija, čije je poštivanje obavezno.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Gradiška-Nova Topola, Banjaluka-Stari Majdan i u tunelima Čeljigovići /Lapišnica-Ljubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-granica sa FBiH/.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Otežan je saobraćaj za putnička vozila na magistralnom putu Šćepan-Polje-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, a za teretna vozila je obustavljen.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne i na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Šipovo-Novo Selo, a zbog klizišta i dalje se otežano vozi na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vozačima na putevima kojima se kreće vangabaritni teret savjetuje se opreznija vožnja i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH radovi se izvode u tunelim Crnaja na putu Konjic-Јablanica gdje se tokom dana vozi naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja. Radi se i u tunelu Skela na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, a saobraćaj se je tokom dana odvija naizmjenično, dok se u noćnim časovima obustavlja i preusmjerava na obilaznicu.

Izmjene zbog radova su aktuelne i na putevima Јablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender