30. 06. 2022.

Engleska: Zbog 16 sekundi bez maske kažnjen 2.400 evra

Englez Kristofer Otul dobio je kaznu od 2.000 funti (oko 2.400 evra) jer je skinuo masku u prodavnici. On tvrdi da je to učinio jer mu je pozlilo dok je razgledao po supermarketu, a smatra da je kazna pretjerana.

Otul je u prodavnicu ušao sa maskom, no nakon što je neko vrijeme razgledao ponudu – odlučio je da je skine i napusti prodavnicu jer je počeo da se osjeća loše, kaže on. Na izlazu su ga zaustavili policajci.

“Zabrinuo sam se kada su me zaustavili i pitao sam ih samo mogu li ići. Oni su rekli da mogu – nakon što im dam podatke. Ja sam to učinio i otišao, a skroz sam i zaboravio na to”, ispričao je za Liverpool Echo, prenosi Index.

No, ubrzo je na adresu dobio kaznu od 100 funti koju je odbio da plati.

“Poslao sam im mejl uz poruku da neću platiti kaznu, jer sam skinuo masku na otprilike 16 sekundi. Nema šanse. Mjesecima mi se niko nije javljao, sve dok početkom decembra nisam dobio pismo u kom piše da dugujem 2.000 funti”, ispričao je on.

“Mogli su mi uzeti i cijelu platu, ali to i dalje ne bi bilo dovoljno za čitav taj iznos. Poslao sam im mejl i saznao da je to otišlo na sud bez mog znanja. Morao sam potpisati zakonsku izjavu da nisam znao za to”, kaže Otul.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender