27. 06. 2022.

Preskočila skakaonicu: Čudesan let djevojke iz Slovenije (VIDEO)

Impresivan nastup na legendarnoj skakaonici u njemačkom gradiću Vilingen.

Slovenačka takmičarka šokirala je cijeli svijet nastupom u Vilingenu.

Nika Križnar, proslogodišnja šampionka u Svjetskom kupu, na dobrom je putu da impreisvne rezultate napravi i ove sezone, a u tome joj pomažu skokovi kojima ispisuje istoriju. Jedna od najbolji ski skakačica današnjice na takmičenju u Njemačkoj bila je tek za nijansu lošija od svojih muških kolega.

Impresivna Nika je na posljednjem takmičenju pred odlazak u Peking na Zimske olimpijske igre pokazala nevjerovatnu formu, tako što je preskočila zamišljenu liniju koja označava kraj skakaonice! Praktično, skočila je više nego što je planirano na ovom mjestu.

Nika Križnar je letjela 151 metar, odnosno metar preko crvene linije i tako napravila najbolji skok u istoriji Slovenije, što se tiče ženske konkurencije.

Zanimljiv, samo dan ranije Rjoju Kobajaši je letio jedan metar dalje, a rekord skakaonice u Vilingenu drži Poljak Klemens Muranka koji je skočio 153 metra prošle godine. 

Inače, ski skakaonica u Vilingenu jedno je od kultnih mjesta za ovaj sport. Otvorena je davne 1953. godine, renovirana je 2000, a gledajući liniju za kalkulacije to je najveća skakaonica na svijetu. Na ovom mjestu se svake godine održavaju takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a takmičenje može da prati 35 hiljada ljudi, javlja Mondo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender