29. 06. 2022.

Šeranić o slučaju Dom “Rada Vranješević”: Biće preduzete mjere

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da još nije završen stručni nadzor u Dječijem domu “Rada Vranješević” u Banjaluci u slučaju obljube djeteta i da će određene mjere biti preduzete po njegovom završetku.

Šeranić je napomenuo da će stručni nadzor biti urađen po dva osnova – biće utvrđena stručnost i organizacija rada u ustanovi socijalne zaštite, kao i da li su ispoštovane zakonske procedure koje se tiču rada Doma.

Ministar navodi da će o svim informacijama o ovom slučaju javnost biti obaviještena, kao i o narednim koracima koji će biti preduzeti.

“U slučaju da se utvrdi odgovornost direktora Doma, naravno da će uslijediti njegova smjena”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će osjećati da je lično odgovoran, ukoliko se utvrdi da je Ministarstvo u nekom segmentu “zakazalo”.

Šeranić je naveo da je u nadležnosti Ministarstva da radi stručni nadzor ustanova socijalne zaštite, ali i da kontinuirano vodi računa o potrebama ovih ustanova.

“Svake godine izdvajamo i sredstva namijenjena za unapređenje boravka u ustanovama i njihovog funkcionisanja i stručnog rada”, rekao je Šeranić za Srnu.

On je podsjetio da je Ministarstvo predložilo i osnivanje zavoda za socijalnu zaštitu, koji bi doprinio unapređenju stručnosti i organizacije rada sistema socijalne zaštite.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender