01. 07. 2022.

Skandal pred Evroviziju: Španska predstavnica “ukrala” Darinu pjesmu? (VIDEO)

Dara Bubamara ponovo je u epicentru skandala. Ovoga puta na svjetskom nivou. Njenu pjesmu “Ekstravagantno” iz 2017. godine koju su radili Stefan Đurić Rasta i Slobodan Veljković Cobi iskopirali su ni manje ni više, nego ovogodišnji predstavnici Španije na za Evroviziji.

Naime, pjevačica Šanel (Chanel) izvodi numeru “Slomo”, koju kao autori potpisuju: Leroy Sanchez, Ibere Fortes, Maggie Szabo, Keith Harris i Ajen Thonen.

Međutim, mediji u Španiji kao i društvene mreže gore da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost između Darinig hita i ovogodišnje predstavnice Španije na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u Italiji.

Pobjednička pjesma Šanel treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizisjkih propisa. Ona je ista kao pjesma Dare Bubamare iz Srbije – jedan je od komentara na Tviteru.

Dara Bubamara kaže da joj prija što je glavna tema medija u Španiji zbog toga što je njihova ovogodišnja predstatvnica na Evrosongu iskopirala njenu pjesmu “Ekstravagantno”. Popularna pjevačica kaže da njen tim sprema tužbu:

Danas kad sam ušla na društvene mreže šokirala sam se. Dobila sam milion poruka od nepoznatih ljudi iz Španije. Slali su mi linkove i skrinšotove natpisa u tamošnjim medijima da je ovogodišnja predstavnica na Evrosongu iskopirala moju pesmu. Poslušala sam i jasno se čuje sličnost. Međutim, malo su zakasnili, ili su mislili da neće biti provaljeni. Ja sam to snimila 2017. godine, a sad je 2022. Vidim da se digla frka, a i moj tim će podneti tužbu – kaže Dara.

Ona priznaje da joj prija što je kopiraju Španci.

– Sad će cijeli svijet da čuje za moj hit. Tako i treba. Evrosong je svjetski poznato muzičko takmičenje i svi će da komentarišu plagijat. Rasta i Cobi su uradili pravu stvar, Ekstravagantno se i po nekoliko puta traži na mojim nastupima – kaže pjevačica za Kurir.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender