26. 06. 2022.
Putin: Zapad ignorisao ključne zabrinutosti Moskve

Putin: Zapad ignorisao ključne zabrinutosti Moskve

Putin: Zapad ignorisao ključne zabrinutosti Moskve

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će se dijalog o Ukrajini nastaviti kako bi se izbjegli “negativni scenariji” uključujući rat.

Putin je na konferenciji za novinare ukazao na mogućnost rata Rusije i NATO-a ako se Ukrajina pridruži Alijansi, a zatim pokuša silom da povrati Krim.

– Zamislimo da je Ukrajina članica NATO-a i počinje te vojne operacije. Da li treba da idemo u rat sa NATO-om? Da li je neko razmišljao o tome? Očigledno nije – rekao je on.

Putin je dodao da je potrebno pronaći načine da se zaštiti svačija bezbjednost.

Ruski predsjednik je istakao da njegova vlada razmatra odgovore SAD i NATO-a na zabrinutost Rusije za bezbjednost, ali je napomenuo da su glavne pritužbe njegove zemlje “zanemarene”.

– Već je jasno – obavijestio sam premijera o tome – da su fundamentalne ruske zabrinutosti ignorisane. Nismo vidjeli adekvatno razmatranje naša tri ključna zahtjeva – ukazao je Putin, prenosi Si-En-En.

Putin je precizirao da Rusija nije vidjela “adekvatno razmatranje tri ključna zahtjeva u vezi sa širenjem NATO-a, zatim odustajanje od razmještanja sistema udarnog naoružanja u blizini ruske granice i vraćanje vojne infrastrukture NATO-a u Evropi u stanje iz 1997. godine, kada je potpisan osnivački akt Rusija-NATO”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender