29. 06. 2022.
Urbane tržnice u 5 banjalučkih naselja: Na štandovima samo domaći proizvodi

Urbane tržnice u 5 banjalučkih naselja: Na štandovima samo domaći proizvodi

Urbane tržnice u 5 banjalučkih naselja: Na štandovima samo domaći proizvodi

Grad Banja Luka omogućiće zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode prodaju na uređenim prodajnim štandovima na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama.

S tim u vezi, raspisan je javni poziv za izbor korisnika deset mobilnih prodajnih štandova, koji će biti postavljeni u naseljima: Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova varoš i Borik.

Javni poziv objavljen je u okviru projekta „Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače – Urbana tržnica“, koji realizuje Grad Banja Luka u okviru projekta EU4AGRl — podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH.

Mobilni prodajni štandovi biće nabavljeni tokom realizacije projekta i stavljeni na raspolaganje izabranim krajnjim korisnicima u okviru ovog javnog poziva.

Glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Na ovaj način omogućiće se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje.

Pravo na prijavu na ovaj poziv imaju poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banje Luke (fizička lica, samostalni preduzetnici i privredna društva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje) koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz oblasti animalne proizvodnje (mesne prerađevine, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, med i drugi pčelarski proizvodi) i biljne proizvodnje (voće i proizvodi od voća, povrće i proizvodi od povrća, žitarice i mlinski proizvodi, ljekobilje i čajevi, gljive).

Rok za prijavu za Javni poziv je 16. februar 2022. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Centra razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka ili na brojeve telefona: 051/433-623, 051/433-636 svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender