29. 06. 2022.
Višković: Izdvajamo onoliko koliko smo u mogućnosti za prava boraca

Višković: Izdvajamo onoliko koliko smo u mogućnosti za prava boraca

Višković: Izdvajamo onoliko koliko smo u mogućnosti za prava boraca

Presjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras da Srpska za prava boraca u ovom momentu izdvaja onoliko koliko je u mogućnosti, kao i da su ovogodišnjim budžetom povećani borački dodatak i civilne vojne invalidnine.

Razgovarali smo sa legalnim predstavnicima tih kategorija. Aktuelna vlast u Srpskoj i skupštinska većina u kojoj je bio i DNS izdvojila je značajno više sredstava za boračke kategorije – rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagujući na navode poslanika DNS-a da se mora povesti više računa o borcima koji su se danas okupile ispred parlamenta Srpske.

Višković je podsjetio da je u septembru prošle godine Vlada utvrdila mjesečno primanje za demobilisane borce koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

– Radimo u skladu sa finansijskim mogućnostima, a priča opozicije da treba plaćati učešće u ratu pet KM po mjesecu nije realna jer bi to značilo dodatnih 250 miliona KM iz budžeta – istakao je Višković.

On je podsjetio da se privodi kraju javni poziv za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija za šta će biti izdvojeno više od 50 miliona KM.

Prema njegovim riječima, protest ispred Narodne skupštine, uz dužno poštovanje, nije protest boraca nego “par pojedinaca sumnjivog moralnog i svakog drugog statusa”.

– Među tim ljudima ima i presuđenih lica i jedan od njih je sa nadimkom Lija, koji je utajio porez više od 1,8 miliona KM. Bavimo se zahtjevima legalnih predstavnika, a ne bilo kog pojedinca – naglasio je Višković.

On je podsjetio da su u Srpskoj povećane plate, penzije, da su investicije više od dvije milijarde KM i da ima 282.702 zaposlene osobe, što je najviše od njenog postanka, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender