25. 06. 2022.
Brnabić: Nije otklonjena opasnost po bezbjednost predsjednika

Brnabić: Nije otklonjena opasnost po bezbjednost predsjednika

Brnabić: Nije otklonjena opasnost po bezbjednost predsjednika

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da još uvijek nije otklonjena opasnost po bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Mi to nismo završili i opasnost nije otklonjena – rekla je Brnabićeva za TV Pink, povodom informacija o planiranom atentatu koji su francuske bezbjednosne službe dostavile srpskim vlastima.

– Ne znam zašto se Milo Đukanović prepoznao kao jedan od organizatora atentata – odgovorila je ona na pitanje da prokomentariše to što je predsjednik Crne Gore izjavio da su takve optužbe glupost.

– Mi znamo iz informadcija koje smo dobili da je jedan od organizatora Zvicer. Јa ne vidim kako bi on mogao da bude tako jak i moćan bez podrške družavnog vrha, posebno u tako maloj zemlji. Kada je mafija u Srbiji pomislila da su jači od države, mi smo reagovali čim smo poslije istrage došli do dokaza i lično predsjednik Srbije je objavio rat mafiji – istakla je premijerka Srbije.

Ona se zapitala kako je moguće da vlast i policija u Crnog Gori nisu znali za sav taj kriminali i kako se niko nije potrudio da ga spriječi, kao ni njegov izvoz u region, ali i u Јužnu Ameriku.

– Јa u to ne vjerujem, ali to nije moj problem, već ljudi u Crnoj Gori – poručila je Brnabićeva.

Ona ja dodala da je Đukanović pokušao da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve, kao i da nijedna druga verska organizacija u Crnoj Gori nije prošla kao SPC.

– Đukanović je pokušao da je izbaci iz Crne Gore, da joj oduzme imovinu i od toga napravi neku drugu crkvu – rekla je Brnabić, javlja Tanjug.

Ona je odbacila optužbe da se Srbija miješa u unutrašnje poslove te zemlje, rekavši da se Crna Gora umiješala u unutrašnje poslove Srbije kada je priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender