29. 06. 2022.
Kajkut podnosi ostavku na mjesto direktora Doma “Rada Vranješević”

Kajkut podnosi ostavku na mjesto direktora Doma “Rada Vranješević”

Kajkut podnosi ostavku na mjesto direktora Doma “Rada Vranješević”

Vladimir Kajkut , direktor Doma “Rada Vranješević” podnosi ostavku na tu funkciju.

Kajkut je rekao da je zbog netačnih informacija koje su se dijelile u medijima izvršen atak na ovu ustanovu.

Naveo je da su 23. septembra 2021. godine saznali da je štićenica dobila pismo, zbog kojeg su posumnjali na zloupotrebu maloljetnice.

Podsjećamo, Banjalučka policija uhapsila je A.K. iz Banjaluke prije pet dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Radi se o radniku Doma “Rada Vranješević” u Banjaluci.

 Nakon hapšenja, oglasili su se Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i premijer Republike Srpske Radovan Višković koji su rekli da će biti preduzete mjere zbog ovog slučaja.

Policijska uprava Banjaluka prije dva dana je predala izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pod sumnjom da je radnik Doma “Rada Vranješević” izvršio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina, potvrđeno je tada “Nezavisnim”.

Direktor JU Doma “Rada Vranješević” Banja Luka Vladimir Kajkut oglasio se nakon hapšenja radnika osumnjičenog za obljubu djeteta.

“Želimo da napomenemo da je odmah po prijavi vaspitača za eventualnu zloupotrebu djeteta Dom prijavio slučaj policiji i to dana 17.12.2021. godine. Istovremeno je protiv prijavljenog radnika, zaposlenog na radnom mjestu portir pokrenut disciplinski postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, te je isti suspendovan sa rada”, rekao je Kajkut.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender